Iliescu nu l-a vrut pe Vanghelie, Vanghelie nu l-a vrut pe Oprescu, Oprescu n-a vrut sa renunte, Mitrea si-a retras candidatura si Cristian Diaconescu a fost fortat sa candideze, desi nu-si doreste acest lucru.

O noapte intreaga plus o sedinta de Birou Permanent de 3 ore le-a luat liderilor PSD sa-l convinga pe Cristian Diaconescu sa accepte nominalizarea pentru Primaria Capitalei. Aceasta nu era chiar o noutate pentru PSD, deoarece numele sau fusese inclus in sondajele de opinie pe Bucuresti, iar Mircea Geoana a incercat in fiecare zi din ultima luna sa-l convinga sa candideze.

Diaconescu a spus de fiecare data “nu”, pe motiv ca nu este facut pentru functia de primar, neavind nici un fel de experienta in administratie. In plus, proiectul politic personal al lui Cristian Diaconescu vizeaza presedintia partidului si un post de ministru intr-un viitor guvern, nicidecum Primaria Capitalei.

In ultimele zile, incercind sa se eschiveze, purtatorul de cuvint al social democratilor a plecat chiar si din tara pentru citeva zile, ca sa scape de presiunile lui Mircea Geoana, suspectat ca nu se gindeste la cea mai buna solutie electorala pentru partid, ci sa elimine din jocul intern al PSD un contracandidat puternic la functia de presedinte.

Integral in Cotidianul