Studentii de la USR au negociat cu Partidul Social Democrat o sustinere reciproca, iar cel care a intermediat discutiile a fost Marian Vanghelie. „Au venit vreo 40 de insi de la ei, din toata tara. Am avut o discutie. A fost o intelegere verbala, pe gura. Pe unii dintre ei i-am invitat sa vina alaturi de mine in PSD. Le-am zis sa se implice, sa nu mai stea pe margine“, a spus presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, care este inca student la Facultatea de Drept.

Si George Paduraru, presedintele Uniunii Studentilor din Romania, recunoaste ca s-a intilnit cu liderul PSD, insa „nu s-a ajuns la nici un consens“. „Marian Vanghelie a fost singurul care ne-a ajutat cind am avut nevoie. Si am discutat cu el in calitate de primar, nu de om politic“, afirma George Paduraru.

De-a lungul timpului, studentii de la USR au fost finantati in mai multe rinduri de Marian Vanghelie. O recunoaste chiar liderul PSD Bucuresti. „I-am ajutat cu diferite chestii, cu Unifestu’ (Festivalul studentilor - n.r.), cu diverse. Am o relatie foarte buna cu ei. Au fost diverse sponsorizari cu care i-am ajutat. Le-am facut bannere, diferite forme de sponsorizare. I-am ajutat in nume personal. Am o relatie foarte buna cu ei. Cind era Nicu Banicioiu sef la studenti, eu l-am ajutat“, sustine Vanghelie.

Intrebat daca le-a dat si bani studentilor, seful PSD Bucuresti declara: „Cum sa le dau bani? Ce, banii se dau asa? Nu i-am ajutat cu bani, i-am ajutat cu bannere, cu pliante, cu maruntisuri. Sint studenti, sint amariti.“ Studentii din celelalte doua organizatii studentesti nu vad cu ochi buni negocierile USR cu partidul politic. „Mi se pare absurd ca USR-ul intra din nou in jocurile politice si e clar ca dauneaza miscarii studentesti“, spune Gabriel Petrea, presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania, organizatie care s-a desprins de USR in urma cu doi ani.

Integral in Cotidianul.