Dupa ce s-a fript in 2004 cu PUR, PSD sufla in PC, dar nu ca sa-l raceasca, ci ca sa-l incalzeasca pentru Parlament si pentru guvernare. PSD-PC va fi alianta politica menita sa-l salveze pe Dan Voiculescu de la disparitie.

Liderii PSD au decis ieri, in sedinta Biroului Permanent al partidului, sa-i arunce lui Dan Voiculescu, din nou, colacul de salvare. PSD si PC vor incheia o alianta politica, inscrisa la tribunal cu acte in regula, care sa-i ajute pe conservatori sa supravietuiasca in politica, dupa ce liberalii l-au refuzat pe Voiculescu, oferta maximala a lui Tariceanu fiind o fuziune prin absorbtie.

Adrian Nastase a cerut Biroului Permanent sa convoace pentru ziua de miine o sedinta a Consiliului National, singurul for care are atributii statutare legate de aprobarea politicii de aliante a partidului. Presedintele Consiliului National al PSD avea nevoie de aceasta sedinta deoarece s-a negociat un protocol politic cu PC si, pentru ca acesta sa poata fi aplicat la alegerile locale, trebuie aprobat de un for de conducere.

Cotidianul