Seful sindicalistilor din invatamint, Cataliu Croitoru, este pregatit sa intre pe listele de deputati PD-L, dar poate accepta si scaunul de ministru al Educatiei.

De ce v-ati hotarit sa intrati in politica si de ce PD-L? Ce v-a oferit in plus?

Trebuie sa lamuresc doua chestiuni. FEN nu a semnat nici un protocol de colaborare cu vreun partid politic si nici nu va semna. Este o decizie personala. Chiar din septembrie anul trecut am discutat in Biroul executiv acest lucru si chiar am propus tuturor sa nu mai stea deoparte si sa face ceva pentru educatie.De la liderul de scoala pina la liderii de filiale pot intra in ce partid vor ei. Chiar avem membri si in PRM, UDMR, cu toate ca Bella Marko ma injura. Avem multi si in PSD, PNL si PLD. De 18 ani m-am saturat sa nu se faca nimic si sa nu se schimbe nimic in bine.

Dintre toti ministrii, Cristian Adomnitei este cel care v-a pus capac?

Da. El m-a scos din sarite. M-a enervat atitudinea lui indiferenta fata de Educatie. Nu are nici o treaba cu acest domeniu. Este total pe dinafara. Si de ce ati ales PD-L?A fost o atractie reciproca, la fel ca intr-un mariaj. Ne-am placut si am decis sa ne casatorim. A avut cea mai buna oferta dintre toate partidele cu care am negociat. M-au rugat sa conduc departamentul de educatie si sa ma ocup de strategii si politici educationale si in cadrul programului de guvernare.Iar cine ma critice ca bag sindicatul in politica, face o mare prostie. Dusmanii mei ar trebui sa stiu ca eu am facut sindicatul, nu el pe mine, in ’90, si le pot da lectii multora de sindicalism.

Dar ati negociat si cu PSD. Nu ati acceptat pentru ca era ocupat Departamentul de Educatie de Cati Andronescu?

Integral in Cotidianul