Guvernul a schimbat Legea de organizare a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) astfel incat toti directorii sucursalelor judetene sa fie dati afara. Ei au ocupat functiile de conducere la centrele judetene inca de acum doi ani, din perioada cand la guvernare se afla Alianta D.A., iar surse din APIA spun ca de mai mult timp se dorea inlocuirea unora dintre ei.

„Potrivit algoritmului, la inceputul mandatului s-a stabilit ca APIA va apartine PD-ului, iar acum mai sunt la nivel judetean oameni cu anumite simpatii. De fapt, era vorba despre vreo 12 persoane, dar nu s-a gasit alta solutie decat inlaturarea tuturor“, ne-au spus sursele amintite. Astfel, directorii de la Satu Mare, Timis si Hunedoara sunt stiuti ca fosti membri ai PD.

„Am fost lider de organizatie locala PD mai multi ani, dar acum sunt functionar public si nu mai sunt membru de partid, asa ca nu ar trebui sa aiba importanta“, a spus Viorel Pintea, directorul Centrului Judetean Satu Mare. La randul sau, directorul de la Timis a spus ca nu are importanta simpatiile politice.

Integral in Cotidianul.