PNL si PD-L si-au comandat sondaje de opinie pentru a-si evalua campania electorala. Ambele au acelasi clasament: Blaga, Oprescu, Orban si Diaconescu. Cercetarea liberala realizata de Gallup ii acorda lui Vasile Blaga 29 de procente din preferintele electoratului, independentul Sorin Oprescu este cotat cu 26 la suta, Ludovic Orban are 18 procente, iar pesedistul Cristian Diaconescu 10 la suta. Cercetarea sociologica comandata de democrati-liberali la CSOP arata o distanta mai mare intre primul loc si locul doi. Candidatul PD-L Vasile Blaga este cotat cu 39 de procente din intentiile de vot.

Urmeaza Sorin Oprescu cu 28 la suta. Pe locul trei este Ludovic Orban cu 14 procente, iar Cristian Diaconescu cu 12 procente ocupa a patra pozitie. Interpretarile pe care cele doua partide le dau sondajelor sunt insa diametral opuse. In timp ce PD-L se pregateste pentru o finala electorala la Bucuresti intre secretarul general Vasile Blaga si independentul Sorin Oprescu, PNL crede ca Ludovic Orban, candidatul partidului, are sanse sa intre in turul al doilea. Calculele liberalilor sunt bazate pe faptul ca o analiza a ultimelor sondaje comandate de partid l-ar plasa pe Sorin Oprescu pe un trend descendent care, daca s-ar pastra, l-ar duce pe acesta pe locul trei sub candidatul Orban.

PD-L vede finala Blaga-Oprescu

Democrat-liberalii se pregatesc pentru o finala electorala la Bucuresti intre secretarul general Vasile Blaga si senatorul Sorin Oprescu. In PD-L, liderii vorbesc despre faptul ca Oprescu i-a luat deja fata candidatului PSD Cristian Diaconescu, care se situeaza, conform sondajelor interne, pe locul patru in topul candidatilor pentru functia de primar general. Surse din conducerea PD-L sustin ca un sondaj CSOP, iesit „din teren” in data de 24 aprilie, arata ca Vasile Blaga este pe primul loc cu aproape 39 la suta, Sorin Oprescu se afla pe locul doi cu aproximativ 28 de procente, Ludovic Orban ocupa pozitia a treia cu 14 procente si Cristian Diaconescu are 12 procente.

Potrivit surselor, intrarea in cursa electorala a lui Sorin Oprescu a complicat serios lucrurile, el „furand“ foarte mult din voturile candidatului PSD. „De la noi a furat mai putin de 3 procente, spre deosebire de PSD, de unde a furat peste 50 la suta“, sustin sursele citate. De asemenea, acestea sustin ca atat Vasile Blaga, cat si Sorin Oprescu sunt pe un trend crescator, ceea ce determina conducerea PD-L sa pregateasca o campanie diferita pentru turul al doilea. Diferenta mica dintre cei doi candidati produce nervozitate in randurile liderilor PD-L. Sursele sustin ca Vasile Blaga este afectat de miza alegerilor, fiind in joc viitorul sau politic.

Gandul