In discursul rostit, joi, la receptia oferita in gradina Palatului Cotroceni de Ziua Europei, seful statului a pledat ca Parlamentul, Guvernul si Justitia sa respecte regulile jocului european, iar “clasa politica trebuie sa fie o piedica in calea reformelor institutionale”. Ultreior s-a corectat rizind si a oferit varianta corecta “clasa politica NU trebuie sa fie o piedica in calea reformelor institutionale”.

El a insistat asupra faptului ca Romania va deveni un stat european performant numai daca va continua sa-si reformeze principalele institutii. Parerea sa a fost ca Romania trebuie sa devina din ce in ce mai evident un motor al dezvoltarii economice a Uniunii Europene.

Daca Marx si Lenin indemnau tineretul sa priveasca spre URSS cu incredere, Traian Basescu i-a indeamnat pe tineri sa priveasca spre Uniunea Europeana ca spre “un proiect al viitorului” lor. Abordind lexicul tipic marilor prefaceri, Traian Basescu a spus ca UE “este un santier in lucru, o idee in devenire. Multe raman de descoperit si de facut”.

Integral in Cotidianul.