Sorin Oprescu si-a lansat ieri oferta pentru Bucuresti, intr-o sala inchiriata la Hotel Phoenicia. A precizat din start ca n-o sa plictiseasca audienta cu detalii „tehnice” si ca va ramane strict in zona „principiilor” care-l vor ghida odata ce va fi ales primar general.

Principalul principiu enuntat de Sorin Oprescu este libertatea. Este cheia de bolta a setului sau de principii, devreme ce a vorbit despre el o jumatate de ora in cap. Spre deosebire de celelalte dati cand a candidat pentru Bucuresti, Oprescu se simte acum „liber” si „fara stapan”. Nu are de dat socoteala „aristocratiilor de partid” si poate sa spuna „lucrurilor pe nume”.

„Toti candidatii au un stapan. Pe mine nu ma mai tin tipare de partid”, a subliniat Oprescu, descoperind ca, din acest punct de vedere, seamana cu ziaristii din sala: „Ne asemuim intr-o mare masura: libertatea. Stapan si la mine, si la dumneavoastra este publicul...” Daca publicul i-o va cere, Sorin Oprescu nu va ezita sa plece din functie, indiferent daca este la inceputul, la mijlocul sau la finalul mandatului sau. De asemenea, va demisiona si daca va constata ca nu si-a dus la indeplinire ceea ce si-a propus. Deocamdata, candidatul nu si-a propus proiecte si termene concrete, acestea urmand sa fie discutate „zilnic, cate o jumatate de ora, daca doriti” in cursul saptamanilor viitoare.

Pentru acest prim moment introductiv, Sorin Oprescu a vorbit, in termeni generali, despre trafic, curatenie, spatii verzi, caini vagabonzi si asistenta sociala.

Gandul