La doar 24 de ore dupa achitarea sa de catre judecatorii Tribunalului Bucuresti in dosarul RAFO, fostul proprietar al rafinariei a anuntat ca vrea sa revina in conducerea PSD si sa candideze la un loc in Parlament.

Intr-un interviu acordat ziarului Cotidianul, Corneliu Iacobov spune ca Mircea Geoana nu se poate opune intoarcerii lui in primele randuri ale partidului.

Cand ati revenit in PSD?

Nu am pierdut niciodata calitatea de membru de partid. In 2004, ca urmare a esecului in turul doi al alegerilor pe care l-am produs atunci pentru candidatul Dumitru Sechelariu, mi-am dat demisia din toate functiile din partid.

Spuneati ca tintiti la un post in conducerea centrala a partidului? La ce post mai exact?

Nu tintesc un post neaparat, un post in Biroul Executiv.

Candidati si pentru un loc in Parlament? La ce Camera si in ce colegiu uninominal?

La Camera Deputatilor probabil.

Ati discutat despre asta cu Viorel Hrebenciuc? Si dumnealui va candida probabil tot intr-un colegiu uninominal din Bacau? E loc pentru amandoi?

Sunt sapte colegii uninominale in Bacau, putem sa candidam fiecare lejer pe un colegiu. Din sapte, avem de unde alege. Eu cu Viorel Hrebenciuc ma cunosc din 22 decembrie 1989, ziua Revolutiei. De atunci am ramas prieteni, la bine si la rau, indiferent ce s-a intamplat. Si vom ramane probabil pana la moarte. Intotdeuna va exista loc pentru noi doi. N-are de ce sa ma ajute. Eu sunt membru fondator al partidului. Am fost primul presedinte de organizare al FSN la Bacau, al Comitetului de Initiativa, dupa care am fost consilier judetean si vicepresedinte si primvicepresedinte al partidului pana cand mi-am dat demisia in 2004. In acelasi timp, am condus alegerile la nivel judetean si am invins de fiecare data in Bacau, chiar daca in 1996 am pierdut in tara. Nu e nevoie sa ma consult cu nimeni pe revenirea mea in partid, sunt legitim sa candidez la orice post. Nu trebuie sa am sprijinul nimanui si nu trebuie sa cer sprijinul nimanui.

Integral in Cotidianul