Biroul Electoral Central (BEC) a decis ieri ca, inainte de a intra in cabinele de vot, la scrutinele locale din 1 si 15 iunie, alegatorii trebuie sa predea telefoanele mobile sau orice alte aparate de inregistrare audio-video.

Decizia a fost luata la solicitarea reprezentantului PC Vlad Hogea, care a invocat o hotarare mai veche a BEC, care interzice accesul in cabinele de vot cu orice fel de aparatura de inregistrare sau preluare de imagini. „In fiecare sectie de votare va fi scris, in mod vizibil, ca se interzice accesul in cabinele de vot cu orice fel de aparatura de inregistrare. (...)Membrii sectiilor de votare vor instiinta alegatorii ca, odata cu predarea documentului de identitate, au obligatia sa predea si aparatele, urmand ca acestea sa le fie restituite dupa exercitarea votului“, precizeaza un comunicat al PC.

PDL contesta decizia

Reprezentantul PDL Cristian Ene considera ca decizia este absurda si ingreuneaza inutil procedura de vot. „Nimeni nu poate fi obligat sa-si lase telefonul la intrare in cabina de vot si, daca nu face asta, poate fi impiedicat sa voteze. Orice persoana poate sa nu vrea sa predea telefonul sau sa spuna ca nu-l are, iar presedintele sectiei de votare nu poate sa perchezitioneze pe nimeni“, a declarat Ene.

Evenimentul Zilei