Localnicii din comuna Batrana, judetul Hunedoara, sunt indragostiti de politica. Rau de tot. Ca altfel nu se poate explica de ce mai mult de jumatate din cele 136 de persoane cu drept de vot din comuna candideaza la alegerile din 1 iunie.

Alegeri in familie

Razboiul electoral este iesit din comun, dupa cum explica viceprimarul in functie, Cornel Moldovan: „S-a ajuns ca tatal sa candideze impotriva fiului, iar fratii se bat pentru o functie de consilier local. Partidele mai mari au venit si au pus niste oameni pe liste, iar cei care s-au trezit tarziu au «curtat» oamenii din familiile din care deja candida cineva si i-au pus pe liste. Acum cine stie cum vor vota“.

Romii combat spaga cu reportofonul

Partida Romilor Pro Europa Bistrita-Nasaud a anuntat marti ca a infiintat un „serviciu jurnalistic de combatere a fraudei electorale“, prin care romii din toate orasele si comunele au primit misiunea de a inregistra audio si video toate tentativele de mita electorala din partea adversarilor.

Astfel, unii romi au primit reportofoane si camere de luat vederi cu care vor putea imortaliza tentativele de mita electorala. Iar la o adica si caii din sufragerie.

Maghiarii se afiseaza in sase limbi

Udemeristilor din Timis li s-a pus pata. Dupa ce Biroul Electoral Judetean a acceptat o contestatie a unui roman referitoare la faptul ca afisele Uniunii erau doar in limba maghiara, oamenii lui Marko au decis sa schimbe foaia. Daca nu se poate intr-o limba, atunci poate ca e bine-n sase. Asa ca s-au pus pe treaba si au tiparit peste noapte o mie de afise in sase limbi: maghiara, romana, sarba, ucraineana, bulgara si italiana, pe care au inceput de ieri sa le puna pe panourile electorale din judet. La ele se va adauga si un videoclip multilingv. Asa vor putea si maghiarii care voteaza sa-si exerseze limbile straine. Iar la o adica ar putea pune stampila cu „votat“ in italiana, sarba sau bulgara.

Cotidianul