Un Ilie Bolojan imbracat in colanti intreaba cu mana infipta in sold: „Calinutz puisor. De ce plangi? Te pot ajuta cu ceva?”. “Calinutz”, in realitate candidatul independent Calin Raita, se mira copilareste: “Super Bolo?! ? Esti chiar tu?”.

Dialogul pe teme electorale continua pe acelasi ton, iar la final „Super Bolo”, candidatul Ilie Bolojan, il invinge pe „Super Constructorul”, contracandidatul Calin Raita. O gluma a unor bloggeri, care au creat personajul „Super Bolo”, a fost luata in serios de catre fostul secretar general al Guvernului, Ilie Bolojan pentru ca „imi seamana”, dupa cum singur spune. Contracandidatul lui Bolojan, Calin Raita, si-a comandat benzile lui desenate, in care, personajul sau, „Super Constructorul”, triumfa. Ca balciul sa fie complet, un al treilea candidat, oradeanul Horea Vuscan, s-a lansat si el pe post de Sfant Gheorghe in razboiul caricaturilor.

Campania electorala pentru Primaria Oradea s-a animat brusc in momentul in care candidatii au ajuns personaje de benzi desenate. Ovidiu Purdea si Sebastian Mazilu, doi bloggeri oradeni, au creat un site internet pe care au postat, initial, caricaturi cu ei doi in postura de eroi. Personajelor Oviman si Sebman li s-au alaturat apoi „supereroii” care intrasera in competitia pentru fotoliul de primar.

Integral in Gandul.