Presedintele Traian Basescu doreste urbanizarea satelor romanesti si introducerea monedei euro pe teritoriul tarii noastre pana in anul 2014.

Seful statului a pledat ieri, la o conferinta pe teme social-economice, desfasurata la Hotelul Intercontinental din Bucuresti, pentru demararea de “lucrari de infrastructuri pentru urbanizarea satului”.

Conceptul de urbanizare a satului a fost folosit de Nicolae Ceausescu, dictatorul comunist executat in 1989, pentru demolarea satelor romanesti si contruirea in mediul rural de blocuri pentru locuinte la fel ca in orase. La acea vreme impotriva demolarii satelor romanesti s-au ridicat energic mai multe organizatii internationale de aparare a omului si a traditiilor.

Mai aproape de zilele noastre, mostenitorul tronului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Alteta Sa Regala printul Charles, promoveaza un program vast de conservare a satelor traditionale, in Romania eforturile sale indreptandu-se catre restaurarea unor zone rurale cu specific sasesc din Transilvania.

integral in Cotidianul