Dupa ce jurnalistii si societatea civila au luptat ani de zile sa salveze de la betonare Parcul Bordei, cu doar cateva zile inainte de inaugurarea acestuia, spatiul verde a ajuns din nou instrument politic si motiv de scandal. Desi muncitorii de la Administratia Lacuri Parcuri si Agrement inca nu au terminat lucrarile de amenajare, peste 200 de membrii ai partidului Conservator in frunte cu Marius Marinescu si Codrin Stefanescu, candidatul PC la Primaria Capitalei, au rupt duminica gardul care imprejmuieste parcul si au dat navala inuntru.

“I-am speriat! Astazi, Adriean Videanu, Vasile Blaga si, probabil, Traian Basescu, ar fi trebuit sa inaugureze parcul Bordei. Actiunea noastra i-a speriat. De astazi, parcul este liber pentru bucuresteni”, a declarat Codrin Stefanescu. Astazi, circul conservatorilor a fost reluat, de aceasta data pe motiv ca Videanu le-a demolat ilegal cortul de campanie care se afla in fata parcului. Desi primarul Sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, a acordat Partidului Conservator autorizatie de amplasare a cortului in fata parcului, protestele au continuat, conservatorii insistand sa intre in parc.

In plus, Marinescu a declarat ca va face plangere penala impotriva lui Videanu pentru abuz in serviciu. „Le-am spus sa-si mute cortul 20 de metri mai incolo, deoarece trebuie sa racordam parcul la reteaua de iluminat public, iar bransamentul subteran se afla chiar sub locul unde era amplasat cortul. Nu puteam sta cu lucrarile in loc din cauza asta. Nu a venit nimeni sa le demoleze cortul asa”, a explicat Adriean Videanu, primarul Capitalei.

Integral in Gandul