Cconsultantul politic Tal Silberstein i-a dascalit pe liderii PNL in privinta strategiei pentru turul doi.

Mai putin de jumatate dintre membrii conducerii centrale a PNL s-au reunit luni seara pentru discutii preliminare privind strategia ce va fi abordata pentru turul II de scrutin unde exista candidati liberali. S-a discutat si ce se va recomanda electoratului liberal din Bucuresti la finala Oprescu-Blaga.

Aici fraiele discutiilor au fost preluate de consilierul de imagine Tal Silberstein, care, conform unor surse participante la sedinta, “a vorbit cel mai mult”. Strategul american a fost categoric. El le-a atras atentia liderilor PNL sa nu se recomande electoratului liberal din Bucuresti sustinerea vreunuia dintre cei doi candidati ramasi in cursa.

“Este riscant sa fie sustinut unul sau celalalt”, ar fi spus Silberstein.

Conform surselor citate, el a explicat ca o eventuala sustinere a lui Sorin Oprescu ar implica riscul unei asocieri cu un posibil invins, iar o asociere cu Blaga ar putea genera in scurt timp o migrare a unei parti a electoratului liberal spre PD-L in cazul in care Blaga ar castiga. Concluzia lui Silberstein a fost urmatoarea: PNL sa anunte electoratul ca nu se implica deloc in disputa Oprescu-Blaga.

La ora actuala, in cadrul conducerii PNL exista doua curente: unul “pe linia” strategiei recomandate de Silberstein. In acest sens pot fi incadrate declaratiile oficiale facute de ministrul Adrian Iorgulescu si ale presedintele Camerei, Bogdan Olteanu; al doilea il are drept prim exponent pe vicepresedintele Crin Antonescu, care s-a declarat pentru sustinerea lui Sorin Oprescu. “Nu este adevarat ca luni seara, premierul Tariceanu mi-ar fi reprosat ceva in legatura cu declaratiile mele pro-Oprescu, asa cum a reiesit din informatiile unor agentii de stiri”, a declarat ieri pentru Cotidianul Crin Antonescu. Tot el a mai mentionat, la RTV ca “intre doua rele, PSD si PD-L, pericolul il reprezinta democrat-liberalii lui Basescu, in vreme Iliescu si partidul sau sunt un rau pasiv”.

Cotidianul