Ludovic Orban, aliatul lui Traian Basescu si al PD-L, intr-un PNL fara Calin Popescu Tariceanu si Bogdan Olteanu. Aceasta ipoteza, care parea SF in urma cu o luna, este luata serios in calcul de seful statului si de strategii de la Cotroceni. Conform unor surse, Basescu a renuntat la intentia de a isi face din PSD un aliat, din cauza imposibilitatii acestui partid de a se reforma. A pus, in schimb, ochii pe PNL si l-a identificat drept posibil aliat pe Orban, mai ales dupa ce acesta s-a rupt de Dinu Patriciu.

La randul sau, vicele liberal a intuit ca, pentru el, refacerea Aliantei ar fi o platforma buna in interiorul PNL, in perspectiva viitorului congres la care se va alege noua conducere a par?ti?dului. Ludovic Orban ar vrea sa se revina la vechea sa pozitie de antipesedist si reprezentant al liberalismului autentic de dreapta, in opozitie cu filopesedisii Tariceanu si Olteanu. Vicepresedintele PNL a fost un adversar permanent al aliantei cu pesedistii si al incheierii vreunui acord de colaborare politica cu partidul lui Geoana.

Ludovic Orban ar fi vrut sa faca un prim gest de apropiere publica de PD-L anuntand, duminica seara, ca il sprijina pe Vasile Blaga. A fost impiedicat de colegii de partid, prezenti la conferinta de presa, cand camerele de luat vederi au inregistrat disputa verbala dintre Orban si Dan Radu Rusanu. Daca Orban n-a putut face acest lucru, presedintele Traian Basescu a dat, marti seara, un semn de admiratie fata de liderul liberal, caruia i-a remarcat prestatia buna in campania electorala.

Integral in Gandul