Liderul de onoare al pesedistilor a marturisit ca el n-a raspuns provocarilor repetate ale lui Traian Basescu din campania de la locale, pentru ca nu-l mai intereseaza sa candideze contra actualului presedinte. Iliescu a adaugat ca: „La urma urmei, eu pot sa-l dau si-n ma-sa pe Basescu”.

Zeci de limuzine de lux si-au descarcat ieri, la pranz, in curtea din Kiseleff, cea mai pretioasa „incarcatura” a partidului: baroni locali cu legitimitate electorala – „uninominalii” primari de mari orase si sefi de consilii judetene. Validati de votul popular, baronii vechi, precum Marian Oprisan, Radu Mazare, Nicusor Constantinescu sau Liviu Dragnea, au intrat zambitori, bronzati si cu pieptul bombat in cladirea unde Mircea Geoana si sefii de la centru i-au intampinat cu aplauze.

Plin de importanta, Gabriel Oprea il familiariza cu imprejurimile pe Puiu Iordanescu, candidat cu sanse la Consiliul Judetean Ilfov. Victorios dupa turul al doilea, noul si vechiul primar din Iasi, Gheorghe Nichita, a ajuns si el la sediul central, alaturi de o figura veche, resuscitata de scrutinul de la locale – Constantin Simirad, noul sef al CJ Iasi.

Olimpicii alegerilor locale au intrat triumfatori in sediu. Mircea Geoana a rasuflat usurat ca partidul a trecut onorabil testul localelor („Ne-a revenit zambetul pe buze”) si a indemnat la „vigilenta” sporita in ceea ce priveste pasii pe care o sa-i faca Traian Basescu si „partidul prezidential”.

Ion Iliescu a indemnat si el la fixarea tintei Traian Basescu. Liderul de onoare al pesedistilor a marturisit ca el n-a raspuns provocarilor repetate ale lui Traian Basescu, din campania de la locale, pentru ca nu-l mai intereseaza sa candideze contra actualului presedinte. Deci nu frica l-a tinut rezervat: „La urma urmei, eu pot sa-l dau si-n ma-sa pe Basescu”. In acest moment, intrega sala a izbucnit in aplauze.

Gandul