Deputatul PSD Adrian Nastase l-a acuzat in aceasta seara pe Traian Basescu de faptul ca a comandat politic toate dosarele impotriva sa.

"Este evident acest lucru. Luati toate declaratiile lui Traian Basescu si veti vedea aceasta chestiune, care este evidenta", a precizat Nastase.

Potrivit acestuia, din momentul in care Traian Basescu a cerut sa fie schimbati presedintii celor doua Camere, ceea ce, in opinia sa, "era absolut aberant", a inceput, "cu o echipa pe care a pregatit-o" si care era "legata uneori si de zonele media", sa pregateasca "o campanie permanenta care a insemnat inclusiv numirea lui Daniel Morar, modificarea legilor, a Legii raspunderii ministeriale, toate aceste chestiuni care incep sa se demonteze acum pas cu pas".

El a aratat ca a prezentat, in cadrul audierilor din Comisia juridica a Camerei Deputatilor, faptul ca, in opinia sa, sesizarea Camerei cu privire la inceperea sau neinceperea urmaririi penale impotriva sa, dincolo de formalitatile pe care nu le-a indeplinit, a fost facuta de Traian Basescu.

"Eu am spus ca aceasta dezbatere trebuie sa aiba loc. Nu trebuie respinsa pe motive de procedura la comisie sau in plen, pentru ca eu consider ca sesizarea a fost deja facuta de catre Traian Basescu. Nu are importanta ca este o sesizare facuta acum de Daniel Morar sau de Procurorul General Kovesi", a declarat Nastase.

Evenimentul Zilei