Eurodeputatii romani resping ideea PD-L potrivit careia recomandarea Comisiei juridice a Camerei Deputatilor in cazul Nastase ar putea influenta negativ raportul de justitie al Comisiei Europene si chiar atrage clauza de salvgardare.

O declaratie politicianista, fara nici un fundament. Este felul in care europarlamentarii romani de la PSD, PNL si UDMR au caracterizat declaratia facuta de eurodeputatul PD-L Nicolae Vlad Popa joi conform careia decizia Comisiei juridice de a recomanda neinceperea urmaririi penale in cazul Nastase ar putea avea consecinte grave, existind chiar riscul activarii clauzei de salvgardare pe justitie.

“Am semnale ca aceste cazuri de ministri si fosti ministri vor fi monitorizate la un capitol special in Raportul pe justitie. De asemenea, veti vedea ca in zilele care urmeaza vor exista o serie de declaratii din partea oficialilor europeni prin care acestia isi vor manifesta ingrijorarea. Oamenii de aici (Bruxelles – n.r.) nu inteleg ca cineva care se stie nevinovat sa nu vrea sa se prezinte in fata judecatii”, comenta joi eurodeputatul PD-L Nicolae Vlad Popa.

Integral in Jurnalul National