Emil Boc a taiat elanul PSD si PNL de a numi viitorul premier, aflat la mana presedintelui. Liderii PDL se vad deja la guvernare, chiar si cu un procent sub 50% in alegerile din toamna, desi nu au inca, decat in linii mari, o strategie pentru parlamentare.

Argumentul lor, fluturat ieri de liderul PDL Emil Boc, la prima intalnire a ale- silor locali dupa scrutinul din iunie, este „libertatea“ presedintelui Traian Basescu de a desemna premierul. „I-am vazut pe unii lideri de partide care se vedeau prim-ministri si anuntau formarea guvernelor, uitand ca este o Constitutie care stabileste procedura de formare a viitorului guvern“, a anulat el sansele adversarilor, estimand ca partidul sau are „de departe prima sansa“ sa se instaleze la Palatul Victoria.

Predictiile optimiste ale lui Boc nu i-au mobilizat prea mult colegii de partid, dar i-au atras ironiile liberalilor si ale social-democratilor. Fiind „ceva mai scund decat Napoleon, nu stie ca fiecare om politic are in ranita bastonul de premier“, l-a persiflat Norica Nicolai.

Integral in EVZ