Intr-o conferinta de presa tinuta joi la Cluj, senatorul Gheorghe Funar, PRM, aducea in discutie o noua initiativa legislativa, care, daca va trece de votul Senatului, va prevedea introducerea Bibliei versificate in scoli ca manual auxiliar de religie pentru elevii claselor II-VIII.

Corneliu Vadim Tudor a calificat insa initiativa subordonatului sau drept o „trasnaie”, rabufnind astfel a doua oara impotriva lui Funar, dupa ce saptamana trecuta ii criticase dur legea privind stirile „pozitive” si „negative”. Funar neaga orice conflict intre ei.

Vadim a declarat ieri, la conferinta de presa de la sediul central al partidului, ca nici de data aceasta Funar nu l-a anuntat despre „trasnaia” in legatura cu introducerea Bibliei versificate in scoli. In opinia sa, studiul Bibliei este unul benefic, dar editia pe care Funar vrea s-o impuna i se pare „foarte modesta”.

„Cine e Cioca sau Cionca asta?” s-a intrebat Vadim. „E Eminescu, e Goga, ca sa-l studieze copiii la scoala? Asta e un diletant, un amator”, a tunat mai departe seful PRM. La final, acesta a precizat ca-l va sfatui „amical” pe Funar sa renunte la initiativa sa.

Integral in Gandul.