Perspectiva parlamentarelor duce partidele spre punctul de fierbere. Se fac calcule peste calcule, se "arunca" procente optimiste, se anunta candidaturi si apar primele respingeri. In plus, se dizolva conduceri de filiale si se lanseaza amenintari catre celelalte.

Data alegerilor parlamentare nu s-a anuntat inca oficial si exista chiar voci care ar dori amanarea scrutinului pana in 2009, dar partidele sunt deja in mare fierbere. In teritoriu se fac calcule interminabile si pronosticuri optimiste, se anunta nume de candidati, in vreme ce la centru se continua dizolvarea unor conduceri de filiale si apar noi amenintari pentru liderii de organizatii.

Liberalii constanteni, in frunte cu deputatul Gheorghe Dragomir, au anuntat ca se afla inca in etapa identificarii candidatilor, dar ca mizeaza pe obtinerea a trei mandate de deputati si unul de senator. Mai vrednici par sa fie liberalii din Iasi, in conditiile in care ieri a fost validata de Delegatia Permanenta Teritoriala Iasi lista cu cei 17 candidati, corespunzatori celor 12 colegii uninominale pentru Camera Deputatilor si celor cinci colegii pentru Senat. Lista poate suferi insa modificari, dat fiind ca urmatoarele doua luni sunt dedicate evaluarii candidatilor, iar pe ea apar nume precum cele ale ministrilor Cristian Adomnitei si Varujan Vosganian, al fostului ministru al Justitiei Tudor Chiuariu si al deputatului Relu Fenechiu.

Integral in Romania libera.