Liderul PSD, Mircea Geoana, a fost dat in judecata de RA-APPS in incercarea de a fi evacuat din vila de pe Strada Cucu Starostescu. Cu toate acestea, Mircea Geoana nu vrea sub nici o forma sa plece din casa pe care statul i-a dat-o cu chirie pe vremea cand era ministru de externe.

Desi nu mai are de mult timp dreptul la o locuinta de serviciu si trebuia sa paraseasca locuinta RA-APPS, Geoana nu a reactionat la notificarile repetate ale Regiei Administratiei Patrimoniului Protocolului de Stat, asteptand sa fie dat in judecata. Potrivit reprezentantilor Regiei, liderul PSD a fost actionat in instanta in urma cu o luna pentru a-l determina sa elibereze locuinta de stat pe care o ocupa abuziv, dar nici atunci nu a vrut sa plece.

„Asteptam sa se termine vacanta judecatoreasca pentru a continua procesul si a obtine o decizie a instantei prin care Mircea Geoana sa fie evacuat“, spune conducerea Regiei.

In urma cu patru luni, Geoana a spus ca va parasi vila RA-APPS. „Am ocupat aceasta casa pe un contract perfect legal pana la rezolvarea situatiei locative. Daca asta este decizia Guvernului si daca asta este decizia RA-APPS, o respectam. Conform legii, mergem in alta parte fara regrete si fara manie“, a spus Mircea Geoana la vremea respectiva, spunand ca va pleca „in cel mai scurt timp“, de indata ce isi va rezolva „problema locativa“.

El a precizat atunci ca va mai locui in imobilul RA-APPS, chiar si in conditiile unei mariri a chiriei, inca o luna-doua, intr-o „formula intermediara“, pana cand isi va achizitiona o locuinta. Aceste declaratii le facea in urma cu patru luni, dar liderul PSD inca nu se grabeste sa elibereze casa, asteptand chiar sa se judece cu statul pentru a-si mai prelungi sederea cu cateva luni. Pana la inchiderea editiei, liderul PSD nu a putut fi contactat pentru a spune daca are de gand sa ramana in vila RA-APPS pana la finalizarea procesului sau o va parasi in aceasta vara.

Cotidianul