De-abia s-a incheiat scrutinul pentru locale, ca politicienii au intrat deja in “focuri” pentru campania din toamna. Principalele partide au avut ieri sedinte la vârf pentru stabilirea strategiei de la generale, s-au reorganizat filialele cu rezultate slabe, s-au stabilit criterii pentru viitorii parlamentari, iar in teritoriu deja se fac liste cu potentialii senatori si deputati.

Democrat-liberalii lui Emil Boc au primit sarcina ca pana pe 20 iulie sa decida pe cine pun pe listele parlamentare de la toamna. Ca sa-si gaseasca loc pe liste, viitorii candidati trebuie sa indeplineasca anumite criterii ce tin de capacitatea de a aduce voturi, onestitate, notorietate si integritate. Sansele viitorilor candidati ai PD-L vor fi testate, in urmatoarea perioada, si pe baza unor sondaje de opinie. Potrivit presedintelui Emil Boc, resursele financiare de care dispune un viitor ales “nu a fost avut in vedere ca prioritate in desemnarea candidatilor”.

Conducerea PD-L le mai cere viitorilor parlamentari sa vina si cu un program minimal in colegiul unde candideaza, care sa demonstreze ca aspirantii la statutul de parlamentar cunosc bine problemele zonei respective si au solutii pentru rezolvarea acestora, atat la nivel local, cat si national. Presedintele PD-L, Emil Boc, a precizat ca acele solutii la probleme de interes national “depistate” de viitorii candidati vor fi incluse si in Programul de Guvernare al PD-L ce va fi finalizat, cel mai probabil, la sfarsitul lunii septembrie.

Conduceri interimare in 3 judete

Biroul National al PD-L a validat ieri noi conduceri interimare in fruntea organizatiilor sanctionate ca urmare a lipsei de performanta la alegerile locale. La sugestia noului sef al PD-L Bucuresti, Liviu Negoita, organizatia sectorului 6 are un nou lider interimar in persoana primarului Cristian Poteras. Alte conduceri interimare au fost validate in Vaslui, lider interimar fiind Corneliu Mihalache, de organizatia PD-L Bacau va raspunde Olaru Niculai, iar filiala din Satu Mare va fi coordonata de Ioan Holghis. Saptamana viitoare vor fi stabilite conducerile interimare si pentru organizatiile judetene din Gorj,Teleroman si Galati.

Gardianul