Nu poate fi asteptata ridicarea monitorizarii Romaniei pe domeniul justitiei in acest moment, deoarece lucrurile "nu functioneaza asa cum ar trebui", a admis ieri ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. Un avertisment asemanator a venit anterior si de la presedinte.

"Mecanismul are dubla valenta, de cooperare si verificare, nu putem astepta acum ridicarea acestuia. Lucrurile nu merg asa cum trebuie in justitie, procesele sunt lungi, procedura complicata", a punctat Predoiu cu ocazia participarii la semnarea documentelor constitutive ale Asociatiei Franco-Romane a Juristilor. Ministrul a vorbit insa si despre "cealalta latura a monedei", salarizarea in justitie, si a spus ca a trimis o scrisoare procurorului general al Romaniei, presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii si Ministerului Economiei si Finantelor pentru a se forma un grup de lucru. "Problemele legate de sedii, de protectia magistratilor, de logistica sunt probleme pe termen lung", a mai explicat Predoiu.

"Trebuie facut un efort pe toate planurile, atat de catre Legislativ, prin punerea la dispozitia magistratilor a unui cadru legislativ coerent, limpede si usor de aplicat de Executiv, dar si prin asigurarea conditiilor logistice ale unei bune administrari a justitiei, cat si de catre CSM si corpul magistratilor, prin marirea performantelor profesionale", a mai spus Predoiu.

Integral in Romania Libera