Disputele din organizatia judeteana PSD Iasi, izbucnite inainte de alegerile locale, s-au finalizat sambata prin demisia din partid a senatorului iliescian Ion Solcanu. Dupa ce a condus timp de 17 ani filiala judeteana, acesta a acuzat ca a fost marginalizat de Gheorghe Nichita, succesorul sau si primarul Iasiului. „Amin!“, a rostit Geoana in declaratia data agentiei Mediafax despre demisia lui Solcanu.

Presedintele PSD a avut toate motivele sa-si exprime satisfactia. Are un adversar mai putin in partid. Senatorul Solcanu a fost unul dintre acei parlamentari PSD care s-au opus activ motiunii de cenzura initiata anul trecut impotriva guvernului Tariceanu, demers in urma caruia Geoana a iesit sifonat.

Dupa ce si-a anuntat demisia, Solcanu l-a acuzat pe Gheorghe Nichita ca-i pregatea excluderea din partid. Primarul Iasiului a confirmat scenariul si l-a acuzat pe Solcanu ca a avut negocieri cu PDL. „In perioada campaniei electorale, Solcanu a afirmat ca sloganul candidatului PDL la primarie e mai bun ca al meu. De asemenea, a spus intr-o emisiune TV ca nu stie daca va vota cu candidatul PSD la primarie. Cum ar fi trebuit sa reactionam?“, a spus Nichita, citat de Mediafax.

Integral in EvZ.