Renate Weber la Ministerul Justitiei si Daniel Daianu la Ministerul Economiei se numara printre propunerile PNL pentru viitorul guvern, in eventualitatea in care liberalii vor participa, dupa alegeri, la formarea executivului. Pentru celelalte portofolii sunt discutate, cel putin pentru moment, nume din actualul guvern.

Pe de alta parte, liberalii trebuie sa-si fixeze prioritatile, in conditiile in care in viitorul guvern, indiferent cu cine-l vor forma, nu vor putea solicita decat postul de vicepremier si patru-cinci portofolii guvernamentale.

Ministrii in asteptare

Discutarea acestor propuneri pentru viitorul guvern se face sub „paravanul“ crearii unor comisii de specialitate, care sa coordoneze elaborarea programului de guvernare al liberalilor.

Saptamana trecuta, PNL-istii au oficializat doar faptul ca ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, va strange propunerile pentru comisii si va coordona realizarea programului de guvernare, aceste operatiuni avand drept termen luna septembrie. Premierul a vrut astfel sa evite compararea PNL cu PSD, care tocmai fusese criticat de presa pentru inghesuiala la portofoliile virtuale.

Totusi, numele se discuta deja la varful PNL. Astfel, Renate Weber a transmis deja conducerii liberale ca vrea sa participe la redactarea programului de guvernare, pe partea de Justitie si drepturile omului. Pe baza faptului ca se va ocupa de acest capitol, Renate Weber va fi propusa de liberali pentru portofoliul Justitiei, au afirmat surse din PNL.

Dupa ce a fost aleasa in Parlamentul European pe listele PNL, Renate Weber a anuntat ca nu va renunta la mandat pentru un post in tara. Ea s-a mentinut pe aceasta pozitie, chiar daca, in presa, au aparut speculatii conform carora ii va lua locul lui Tudor Chiuariu la Justitie. Dupa alegerile parlamentare, Renate Weber are o acoperire: noul executiv se va forma in decembrie, iar mandatul europarlamentarilor expira in primavara anului viitor.

Evenimentul Zilei