Analistii politici Catalin Avramescu si Sever Voinescu, primul - consilier de stat la Palatul Cotroceni, al doilea - propus de presedintele Traian Basescu in urma cu un an ambasador in SUA, au intrat ieri in PDL, anuntandu-si totodata candidaturile pentru parlamentare.

Ambii vizeaza cate un mandat in judetul Prahova, in orasele de unde provin: Avramescu candideaza la Senat, intr-un colegiu care sa includa si orasul Mizil, in timp ce Voinescu vrea sa fie deputat de Ploiesti. Daca Voinescu a decis sa renunte la ipostaza de editorialist, Avramescu nu este dispus sa se retraga de la Cotroceni, decat dupa alegeri, daca va castiga.

Garda editorialistilor-candidati ar urma sa fie completata in perioada urmatoare de Traian Ungureanu pe care PDL intentioneaza, potrivit unor surse din partid, sa-l oferteze. Pe lista scurta a celor pe care liderii PDL ii vizeaza pentru o candidatura se numara si consilierul prezidential Cristian Preda. „Totul este posibil“, a comentat ieri prim-videpresedintele PDL Adriean Videanu, cu privire la cele doua nume vehiculate in partid. Traian Ungureanu spune insa ca nu a avut „nicio discutie cu PDL pe aceasta tema“.

Integral in EvZ.