Corneliu Vadim Tudor ar putea iesi la pensie dupa 16 ani de activitate ca senator in Parlamentul Romaniei. Desi spune ca va incerca sa obtina la proximele alegeri un nou mandat de ales al neamului, liderul PRM are putine sanse de castig. La alegerile europarlamentare, din noiembrie 2007, PRM nu a reusit sa treaca pragul electoral (4,14%), iar la alegerile locale de la 1 iunie, oamenii lui Vadim au inregistrat cu greu peste 3 procente.

Totusi, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, este foarte increzator in ceea ce priveste sansele partidului de a intra in Parlament: „Sigur ca intram in Parlament. Ma faci sa rad. Ma iau dupa mintea lui Basescu, care nu vrea sa facem pragul? Pai, de ce sa nu facem pragul? Unde s-a dus electoratul PRM? Electoratul nationalist e batut in cuie, cel putin 15% din populatie. Noi am fost furati la locale. Ale cui erau cele doua milioane si ceva de buletine anulate la locale? Ale mele, in primul rand“, a declarat Vadim reporterilor Cotidianului . Mai mult, C.V. Tudor crede ca partidul va castiga procente datorita „notorietatii“ sale, el facandu-si de altfel calculele si in privinta viitoarei candidaturi. „Daca, prin absurd, se va aplica votul uninominal anul acesta, voi candida la Senat intr-un colegiu din sectorul 6 din Capitala. Aici am trait o viata si am copilarit, eu am stat foarte mult timp in Drumul Taberei, apoi in sectorul 5, in care locuiesc acum, e un sector de oameni bogati, iar mesajul meu nu se adreseaza oamenilor bogati, se adreseaza oamenilor saraci“, a declarat pentru Cotidianul C.V. Tudor.

Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a declarat pentru Cotidianul ca nu va mai candida la Parlament, deoarece nu-l mai intereseaza activitatea parlamentara. „Pe mine personal nu ma intereseaza Parlamentul urmator pentru ca in mod sigur va fi cel mai slab Parlament din istoria post ’89“. Nici participarea PIN la alegerile de la toamna nu este sigura, Cozmin Gusa afirmand ca acest lucru va fi decis in forurile de conducere ale partidului.

Integral in Cotidianul.