Partidele au intrat in febra transferurilor pentru parlamentarele uninominale din toamna. In cautare de candidati cu cat mai multa notorietate, PD-L, PNL si PSD iau cu asalt cele mai stranii zone de activitate.

Unii pleaca, altii le iau locul. Daca tribuna viitorului Parlament va fi vaduvita de nume grele precum cele ale lui Ion Iliescu, Corneliu Vadim Tudor, Radu Campeanu, Gheorghe Funar, Lucian Bolcas, Cozmin Gusa sau Irina Loghin, fotoliile lor ar putea fi ocupate de o serie de personalitati la fel de mediatizate. Asta pentru ca principalele partide au declansat ofensiva pentru a atrage cat mai multe vedete: jurnalisti, oameni de afaceri, fotbalisti sau interpreti de muzica populara - toate personaje care sa atraga prin numele lor cat mai multe voturi.

PD-L e primul care a mutat pe piata transferurilor

Capete de afis: jurnalistii Sever Voinescu si Catalin Avramescu sau omul de afaceri Silviu Prigoana. Cei doi fosti editorialisti de la Cotidianul si-au anuntat inca de saptamana trecuta candidatura in judetul Prahova, in timp ce Prigoana si-a depus deja o solicitare la organizatia de partid a sectorului 3, acolo unde s-a mutat recent cu carnetul de partid.

„Eu sunt un soldat disciplinat al partidului si mi-am depus cererea si programul politic de candidatura”, afirma Prigoana, care in plus are ambitii mari in Parlament, atat politice, cat si mediatice: vrea sa fie presedintele Camerei Deputatilor si sa aiba o emisiune televizata zilnic in care sa discute cu cetatenii, pentru ca acestia sa inteleaga care este rolul Parlamentului, „care sunt parlamentarii care-i incurca, care le dau la gioale”. „Parlamentarii ma vor dori presedinte de Camera”, crede Prigoana.

Cel putin la fel de spectaculoasa e insa si lista de parlamentari doriti de PD-L. Surse din formatiunea lui Boc sustin ca pe aceasta s-ar mai afla jurnalistii Rodica Culcer si Traian Ungureanu, fostul fotbalist Ilie Dumitrescu si o parte dintre consilierii presedintelui Basescu. Totul pare insa sa fie doar la nivelul de intentii.

Culcer a declarat ieri pentru Cotidianul ca nu a primit nici o oferta din partea democrat-liberalilor, insa a refuzat sa comenteze categoric daca ar accepta sau nu o propunere in acest sens. „Eu nu m-am gandit niciodata sa-mi parasesc meseria de ziarista”, a precizat aceasta. Nici Traian Ungureanu si Ilie Dumitrescu nu au fost mai generosi in declaratii. Ungureanu a declarat, zilele trecute, pentru NewsIn ca nu vrea sa comenteze ipoteze, in timp ce Ilie Dumitrescu a spus pentru EVZ ca asteapta o propunere concreta. „Astept sa discutam si am sa vad”, a declarat fotbalistul. In plus, democrat-liberalii i-ar fi ofertat si pe actualii consilieri ai presedintelui Basescu: Sebastian Lazaroiu, Valeriu Turcan si Cristian Preda, insa acestia ar fi refuzat.

Cotidianul