Cu putin timp inainte de a-i expira mandatul de sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar ne-a acordat un interviu in care ne vorbeste de realizarile institutiei, de relatia cu ministrul justitiei, Catalin Predoiu, si de mesajele venite de la Bruxelles. Daniel Morar spune ca isi doreste inca un mandat in fruntea DNA pentru a continua pe aceeasi linie activitatea apreciata in cele trei rapoarte ale Comisiei Europene.

Reporter: Intrebarea care da frisoane politicienilor: pleaca procurorul Daniel Morar de la DNA sau nu?

Daniel Morar: Nu sunt eu acela care trebuie sa dea acest raspuns. Potrivit legii, cel care face propunerea pentru postul de procuror-sef al DNA este ministrul justitiei, propunerea primeste un aviz consultativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii, dupa care este analizata de seful statului. In cele din urma, acesta este cel care face numirea.

-De ce va doriti inca un mandat?

- Pentru ca doresc ca activitatea institutiei pe care o conduc, activitate care a fost apreciata pozitiv in ultimele trei rapoarte ale Comisiei Europene, sa continue pe aceeasi linie si sa se pastreze ca o activitate independenta de factorul politic sau de alte influente.

integral in Gardianul