Aflat intr-o noua vizita in nordul Moldovei, premierul a stat de vorba cu sinistratii si a luat pranzul alaturi de ei. Meniul sau nu a diferit in nici un fel fata de cel al localnicilor loviti de inundatii: au mancat, cot la cot, fasole cu carnati.

Prima oprire a fost la Radauti-Prut, satul pe care puhoaiele l-au acoperit aproape complet. Premierul, insotit de ministrul Internelor si cel al Mediului, a ascultat pasurile oamenilor. Calin Popescu Tariceanu i-a asigurat pe sinistrati ca autoritatile vor aloca fonduri si materiale de constructii ca sa le refaca locuintele afectate de viituri, informeaza Realitatea TV. La Saucesti, in judetul Bacau, a inceput evaluarea celor peste o mie de case inundate de raul Siret saptamana trecuta.

Dupa retragerea apelor, dimensiunea dezastrului a devenit clara: casele din paianta care mai sunt inca in picioare nu mai pot fi locuite. Exista insa si doi oameni bucurosi in Saucesti: este vorba despre doi barbati care vor fi felicitati de primul-ministru pentru modul in care s-au comportat in timpul inundatiilor.

Integral in Cotidianul