Dosarele penale nu-i impiedica pe politicieni sa vina in fata alegatorilor si sa le ceara votul. Alegerile locale au dovedit-o din plin: primari sau candidati cu probleme in justitie au castigat fara probleme un nou mandat.

Modelul de la alegerile locale ar putea fi repetat cu succes la alegerile parlamentare din toamna acestui an, asta tinand cont ca pe listele de la urne se va prezenta un nou lot de clienti ai Parchetului General sau ai DNA. Capete de afis: fostii ministri si actuali parlamentari Adrian Nastase, Miron Mitrea, Serban Mihailescu, Paul Pacuraru si Codrut Seres.

Fostul premier Adrian Nastase ar fi cercetat in nu mai putin de zece dosare. Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kövesi, a cerut chiar joia trecuta Camerei Deputatilor aviz pentru inceperea urmaririi penale in cazul Matusa Tamara, Nastase fiind acuzat de dare de mita.

Pe masa Parlamentului se mai afla un dosar al lui Nastase - Zambaccian - pentru care va fi organizata o sesiune speciala a Camerei pe 13 august, dupa ce amanarea avizarii dosarele ministrilor parlamentari a fost criticata in recentul Raport de tara al Comisiei Europene. Nastase vrea sa candideze intr-un colegiu din Prahova pentru Camera Deputatilor.

Cotidianul