Social democratii vor sa interzica pomenile electorale oferite populatiei si sa reduca dimensiunea afiselor de campanie.

PSD va propune, la inceputul sesiunii parlamentare din toamna, modificarea Legii finantarii partidelor politice pentru limitarea cheltuielilor electorale, a anuntat luni deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz, informeaza NewsIn. Duvaz a sustinut ca propunerea PSD va viza interzicerea distribuirii de cadouri publicitare cu 90 de zile inainte de alegeri, astfel incat politicienii sa nu mai poata oferi electorilor "pungi din plastic cu emblema partidului si inauntru cu malai si zahar”. Duvaz a mai sustinut ca este nevoie si de limitarea clara a finantarii si de o mai mare transparenta pentru a stopa transformarea colegiilor uninominale in “instrumente de licitatie financiara”. Potrivit deputatului PSD, aceste modificari vor fi supuse atentiei Parlamentului in toamna pentru a se lua masurile necesare, inclusiv “institutionale” daca va fi nevoie, “pentru a avea alegeri totusi politice, si nu economico-financiare”.

Duvaz s-a referit la necesitatea limitarii cheltuielilor in campanie si a dat exemplul panotajului.

“Marele afisaj n-are nici o legatura cu campania electorala. N-are ce sa caute panoul de trei metri pe cinci (metri - n.r.) cu chipuri mai mult sau mai putin zambitoare care cer voturi. Exista aceasta limitare, a fost si-n Romania, n-a fost respectata, ne aflam in fata unei incalcari. Aceasta limitare a afisajului a existat la o dimensiune de 70 pe un metru si e arhisuficient”, a comentat parlamentarul PSD.

Integral in Cotidianul