Tinerii democrat-liberali au parte, la Costinesti, la scoala de vara a partidului, de reguli stricte, prima si cea mai importanta fiind aceea de a nu fraterniza cu inamicul politic – tinerii PNL, cazati peste drum, nici macar la distractii.

Astfel, inca de la sedintele de pregatire a scolii de vara, conducerea organizatiei le-a trasat participantilor un regulament clar – prezenta in sala de cursuri obligatorie, interzis la piscina si la alcool. Atmosfera cazona este intregita de faptul ca lucrarile scolii de vara incep in fiecare dimineata cu imnul partidului si aplauzele de rigoare.

Cea mai stricta regula s-a referit insa la pastrarea „puritatii” politice – juniorii democrat-liberali nu trebuiau sa se amestece cu liberalii, a caror scoala de vara se desfasoara la 20 de metri mai departe. Interdictia si-a dovedit utilitatea, avand in vedere ca, in buna traditie inaugurata de Ludovic Orban, tinerii liberali au organizat o seara de dans in incinta in care este cazata opozitia. Cum vestea a ajuns repede la PD-L, Monica Iacob Ridzi le-a interzis tinerilor din PD-L sa aiba orice de-a face cu evenimentul. Ei au fost instruiti sa stea in camere in acea seara si sa evite perimetrul ocupat de inamic. Daca totusi voiau sa paraseasca neaparat incinta, democrat-liberalii au fost indemnati sa recurga la o intrare separata de cea principala, folosita de dusman.

Integral in Gandul