Liberalii si-au programat, ieri, la Palatul Parlamentului, o conferinta pe Bucuresti, al carei scop straveziu a fost contracararea manifestarii PD-L. Si asta pentru ca luarile de cuvant au fost, mai toate, atacuri la adresa democrat-liberalilor si, in special, a premierului propus Theodor Stolojan. Primul vorbitor al PNL a fost premierul Calin Popescu Tariceanu, care si-a rostit discursul fix in acelasi timp cu cel tinut de Stolojan la Sala Palatului.

Seful liberal si-a concentrat insa atacul asupra PD-L, partid caruia i-a pus in carca reactivarea Monei Musca si politica de tip Golden Blitz, dand ca exemplu colaborarea cu PRM: „PD-L este dispus sa se faca frate cu PRM, doar sa-si atinga scopurile. PD-L a incercat sa se prezinte ca un partid de dreapta, dar mesajul lor este demagogic si populist. Mesajul lor e demagogic si populist, iar politica pe care o fac cu PRM e dovada graitoare ca politica lor nu are nimic de-a face cu zona de centru-dreapta: (...) Solutiile nu se discuta la Golden Blitz, la masa unei carciumi. Politica de la Golden Blitz este tipul de politica imorala. Nu ne intereseaza asa ceva, vreau o politica a liberalilor facuta in randul oamenilor”.

Vicepresedintele Ludovic Orban a tras in Stolojan din toate pozitiile, spunand ca se asteapta ca acesta sa se imbolnaveasca sau sa conduca un guvern in Burundi, Kuala Lumpur sau in Congo. „S-ar putea ca fantoma lui Iliescu sa bantuie in continuare Cotroceniul, ca altfel este greu de inteles cum este posibil ca, dupa 18 ani de evolutie democratica, PD si Basescu sa propuna acelasi candidat pentru functia de prim-ministru, asa cum a facut si Ion Iliescu. (...) Astept ca Stolojan sa se imbolnaveasca, chiar daca niste consilieri de imagine neinspirati l-au aratat la malul marii, aproape in costumul lui Adam, iesind din valurile marii sau din piscina”, a spus Orban.

Integral in Gandul