Democrat-liberalii au dat ieri o noua proba a tensiunilor mocnite dintre vechea garda a PD si mai nou-venitii oameni ai lui Theodor Stolojan, tinute insa sub pres inainte de campanie. Dupa ce s-a scris in presa ca vicepresedintele Ioan Oltean, un PD-ist cu state vechi, are, la Camera Deputatilor, o initiativa legislativa, care ar putea bloca toate candidaturile parlamentarilor din aripa Stolojan, presedintele PDL, Emil Boc, i-a fortat mana acestuia, sub presiunea unui vot in unanimitate al conducerii, sa-si retraga proiectul.

Boc a criticat in Colegiul Director initiativa lui Oltean, reactivata recent, dar depusa in parlament inca din 2006, si a supus la vot retragerea acesteia. Chiar daca Oltean a incercat sa obiecteze, spunand ca, inainte sa ajunga in parlament, proiectul a fost aprobat de Biroul Permanent de atunci al PD, Romeo Raicu si Raluca Turcan ar fi sarit cu o serie de contraargumente. Unul dintre ele a fost ca legea nu ar afecta doar PDL, ci si alte partide si, in consecinta, nu va ajunge sa fie votata. Legea Oltean, adoptata tacit la Senat in aprilie, ar introduce o interdictie la candidatura parlamentarilor traseisti.

Daca ar intruni numarul de voturi necesar pentru a fi adoptata, lucru putin probabil, ar impune deputatilor si senatorilor care in legislaturile anterioare si-au parasit partidele, pe listele carora au fost alesi, sa candideze doar independenti la viitoarele alegeri. 38 de alesi ai actualului PDL au intrat in parlament pe listele altor partide, majoritatea din aripa Stolojan.

Evenimentul Zilei