Modificarea sistemului de alegere al celor doua Camere a generat in ultima perioada o intensificare a migratiei parlamentarilor, luna septembrie detinand recordul in materie.

11 deputati si 3 senatori si-au parasit grupurile parlamentare din care faceau parte in perioada 3-30 septembrie a.c. Cele mai mari pierderi le-a suferit PRM (5 deputati plus un senator). De la PD-L si PC au plecat cate doi deputati si cate un senator, iar de la PSD si PNL cate un deputat. Cel mai mult de pe urma plecarilor a beneficiat PNL, care a „primit” 3 deputati si 2 senatori. PSD s-a „imbogatit” cu 3 deputati si un senator. La PC, plecarile au fost compensate prin venirea a 3 deputati. PRM a iesit in pierdere, din cauza ca i-a venit un singur deputat, iar la PD-L nu a venit nimeni.

Un singur deputat, Dumitru Dragomir, a ales calea „independentei”, dupa ce a fost refuzat de PD-L.

In miscarile de trupe din luna septembrie s-a inregistrat si un record: cel mai scurt stagiu parlamentar intr-un partid. Este vorba despre deputata PD-L, Elena Ehling, care a fost validata in functie pe 13 august (in ziua desfasurarii sesiunii extraordinare - n.a.), iar pe 3 septembrie si-a anuntat trecerea la PSD. Practic, Ehling nu a activat decat o singura zi in partidul pe listele caruia a candidat in 2004. In legislatura trecuta, tot in luna septembrie a anului 2004, doar trei deputati si-au parasit partidele din care faceau parte.

Integral in Cotidianul