Desi defileaza sub stindardul principiului reinnoirii clasei politice, in cele mai multe dintre filiale pedelistii propun pentru parlamentare cel putin un traseist politic. Achizitionati cu prilejul alcatuirii listelor sau pe parcursul mandatului 2004-2008, trimisi sa candideze in colegii mai mult sau mai putin eligibile, ramane de vazut daca acesti doritori vor fi trecuti cu vederea de conducerea centrala a partidului.

Aradul, pastorit de finul presedintelui, Gheorghe Falca, l-a racolat de cateva luni pe senatorul PRM Aurel Ardelean. Mutarea a fost criticata de consilierul Catalin Avramescu pe cand acesta se numara printre candidatii PD-L din Prahova. Intre timp Avramescu i-a parasit pe democrat-liberali, Ardelean a ramas.

PD-L Olt a dat publicitatii o lista initiala de propuneri care include trei fosti pesedisti - Daniel Barbulescu, Florin Paraschiva si Stefan Parlea, un peremist - Valeriu Matei si chiar un primar PSD in functie, Nicolae Stan, edilul comunei Colonesti.

La Mures situatia este si mai grava – jumatate din lista este practic o colectie de politicieni cu stagii la PSD, PNTCD sau PNL. Este vorba, pentru Senat, de consilierul judetean Mihai Porutiu, fost PNTCD, fost PNL, si de senatorul Mihail Antonie, fost PNL. Cursa pentru Camera Deputatilor ii are la start pe consilierul local Doru Oprisan, venit si el via PNTCD si PNL, fostul primar din Iernut, Vasile Cornea, si Ovidiu Vasu, ambii plecati din PSD, Eugen Crisan, ex-PNTCD, Teodor Giurgea, fost PUNR si membru pana recent al PNL.

Si listele de la Iasi cuprind trei politicieni care au schimbat taberele. Daca fostul lider al PRM Pascani Leonard Rusu este de cativa ani in PD-L, fostul prefect PNL de Iasi Nicusor Paduraru si fostul sef PSD al Consiliului Judetean Lucian Flaiser au fost ”achizitionati” in anul electoral 2008. Flaiser si Rusu vor candida la Senat in judet, iar fostul prefect este luat in calcul intr-un colegiu pentru Camera Deputatilor de pe raza municipiului Iasi.

Integral in Gandul