In Parlamentul Romaniei, alaturi de smecherie, domneste o noua “lege” care poate fi enuntata astfel: “Daca tot se da pe degeaba, de ce sa nu iau”. Este vorba despre deputatii care, potrivit unei legi votate tot de ei in 2006, primesc bani pentru chirie.

Potrivit documentului, toti deputatii care nu au domiciliu stabil in Capitala primesc o anumita suma, lunar, pentru plata chiriei. Desi legea care acorda acest beneficiu deputatilor este foarte clara - pentru a primi bani de chirie trebuie sa ai domiciliul stabil in alta localitate, nu in Bucuresti - exista si cazuri in care parlamentarii o incalca cu mandrie, informeaza Realitatea TV.

Invitat in emisiunea “Realitatea te priveste”, Gabriel Sorin Zamfir, deputat PNL de Ilfov, a declarat ca, desi are sase case in Otopeni, una in Bucuresti, un bloc cu 13 etaje in constructie si alte cinci proiecte de case in derulare, i se pare normal sa ia 700 de euro pentru chirie.

Incercand cu disperare sa explice de ce are nevoie de cei 700 de euro pentru chirie, Gabriel Zamfir a spus, senin, ca “are nevoie de un loc unde sa-si schimbe camasa, iar acasa nu poate pentru ca este plina de muncitori”. Acesta nu a explicat insa de ce nu-si poate “schimba camasa” in una dintre cele sase case ramase.

Integral (cu video) in Cotidianul