Deputatii isi iau masina de desfundat canale. Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat ieri un memorandum intern prin care se propune achizitionarea unei masini de desfundat canale si a unui electropalan (un tip de macara - n.r.), in locul unui copiator de mare viteza si a unui aparat de climatizare. Propunerea a fost facuta de secretarul general al Camerei, Titu Gheorghiof, si ar urma sa fie pusa in practica pana la sfarsitul anului, scrie EvZ.

Stireanu, contracandidatul lui Florin Calinescu. PSD Arges a decis ca fostul consilier al presedintelui Ion Iliescu sa candideze in colegiul uninominal din Pitesti unde fusese desemnat drept candidat Nicolae Vacaroiu. Initial, Stireanu urma sa candideze la Camera Deputatilor in Colegiul Pitesti Sud, care cuprinde cartierul Prundu si comunele limitrofe Bradu si Oarja. Aceasta a fost inlocuit, la randul sau, de consilierul local pitestean Bogdan Pandelica. Octavian Stireanu ii va avea drept contracandidati in Colegiul Pitesti pentru Senat pe actorul Florin Calinescu, din partea PNL si pe medicul Mircea Cinteza, din partea PD-L, scrie Cotidianul.

Oprescu, agent electoral pentru Antonescu. Vicepresedintele PNL Crin Antonescu si-a lansat ieri candidatura pentru Colegiul senatorial 2 din sectorul 1, la o cafenea din Piata Dorobanti, avandu-i ca sustinatori politici pe Sorin Oprescu, Ludovic Orban si Andrei Chiliman. Oprescu ii intoarce astfel favorul electoral lui Antonescu, liberalul fiind la randul sau unul dintre cei mai vocali suporteri ai acestuia in iunie, cand a candidat ca independent la Primaria Generala, scrie EvZ.

Dragomir, Zavoranu si Temisan - vedetele lui Vadim la parlamentare. Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a anuntat miercuri ca Dumitru Dragomir se intoarce in partid si va candida intr-un colegiu din Olt, dupa ce in urma cu doua luni seful LPF ii parasise pe peremisti pentru PD-L, iar saptamana trecuta sustinea ca nu se va mai inscrie in cursa pentru un loc de parlamentar. Corneliu Vadim Tudor a anuntat si candidatura a doi artisti, Oana Zavoranu si Aurelian Temisan, care incerca sa obtina pentru PRM cate un mandat de deputat in Bucuresti, scrie Cotidianul.

Udemeristii fac primul pas sa treaca in legalitate „Tinutul Secuiesc”. La exact un an de cand UDMR a reorganizat teritorial Romania, intr-o sedinta de partid la Targu Mures, impartind tara in 16 regiuni de dezvoltare, presedintele Uniunii, Markó Béla, a facut public ieri, la Palatul Parlamentului, un proiect concret de modificare a legislatiei in acest sens. Presedintele UDMR a recunoscut ca, de pilda, la desenarea regiunii Harghita-Covasna-Mures, unde populatia maghiara este majoritara, s-a ajuns pentru ca „s-au luat in considerare traditiile comune si istoria”, scrie Gandul.