Serviciile au uitat sa-i informeze pe politicienii romani. Bogdan Olteanu, omul trei in stat, spune ca nu a primit nicio informare de la servicii referitoare la criza financiara. Ioan Talpes crede insa ca SIE ii cauta deja pe autorii intoxicarii de presa referitoare la negocieri cu FMI. O serie de ziare straine au publicat in editiile de marti o informatie - catalogata la Bucuresti drept „intoxicare” - conform careia Romania, alaturi de statele baltice, ar putea recurge la imprumuturi din partea FMI, pentru a-si acoperi dezechilibrele bugetare. Politicienii contactati de Cotidianul sustin ca articolele din presa occidentala sunt bazate pe speculatiile unor economisti, scrie Cotidianul.

Scrisorile electorale ale lui Chiliman catre alegatorii sectorului 1. Primarul Andrei Chiliman se implica direct in campania electorala si trimite scrisori deschise cetatenilor din sectorul 1, carora le solicita votul pentru candidatii PNL in colegiile din aceasta zona. El ii recomanda calduros pe Ludovic Orban, Crin Antonescu, Daniel Budurescu, Ingrid Zaarour, fara sa-l nominalizeze pe presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Documentul emis cu stampila si adresa PNL Sector 1 ridica semne de intrebare, deoarece campania electorala nu a inceput, iar edilul este obligat sa asigure cadrul legal pentru organizarea alegerilor, nicidecum sa se implice pentru un partid sau altul, scrie Romania libera.

Basescu isi face loc la TVR prin CNA. Disputa dintre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu, adusa in etapa cine apare mai mult la televizor, a ajuns ieri la Consiliul National al Audiovizualului (CNA). In mod exceptional fata de practica anterioara, CNA s-a autosesizat in legatura cu modul cum au fost mediatizate la televiziunea publica pozitia presedintelui si a premierului in scandalul majorarii salariilor cadrelor didactice. Discutia a fost deschisa de Gelu Trandafir, nominalizat in CNA de presedintie, scrie EvZ.

Béla Károly catre maghiarii din America: „Intoarceti-va pe pamantul fagaduintei, in tara de bastina”. Candidatul UDMR pentru colegiul senatorial din Statele Unite si America de Nord si de Sud, Béla Károly, a declarat, luni seara, ca va incerca sa convinga cat mai multe familii de maghiari ca „tara de bastina”, si nu America, este Pamantul Fagaduintei. Prezent la Cluj, la lansarea candidatilor Uniunii, fostul antrenor al Nadiei Comaneci a aratat ca pierderea identitatii trebuie rapid oprita, scrie Gandul.

Partidele au trimis candidatii cu bani in colegiile din America. Pentru primele alegeri in urma carora vor avea reprezentanti directi in Legislativul dambovitean si romanii din strainatate, partidele par sa-si fi ales candidatii in functie de situatia financiara. Cele mai consistente averi le regasim in colegiile ce "acopera" America, Africa si Orientul Mijlociu, in vreme ce candidatii pentru Europa nu exceleaza la capitolul bogatii, scrie Romania libera.