Tariceanu infiereaza sporurile profesorilor. Premierul Calin Popescu-Tariceanu s-a aratat ieri iritat de insistenta cu care profesorii solicita majorarea salariilor si a acuzat sindicatele ca nu vorbesc despre sporurile care le rotunjesc dascalilor, semnificativ, veniturile. „Liderii sindicatelor nu spun adevarul despre salariile din invatamant, pentru ca nu vorbesc despre acele sporuri care se adauga salariului de baza si nu spun nici ca un profesor are o norma de 14 ore pe saptamana“, a declarat Tariceanu, potrivit EvZ.

Candidatii isi angajeaza spioni ca sa afle miscarile rivalilor. La fel cum o echipa de fotbal urmareste inaintea unui meci important casete cu meciurile adversarilor pentru a le studia tactica de joc, candidatii la alegerile parlamentare isi spioneaza contracandidatii ca sa afle ce actiuni electorale organizeaza, cum le organizeaza, unde si cand, ce strategii adopta pentru a castiga voturi, ce pomeni electorale fac, pentru a nu veni si ei cu aceleasi produse - adica daca unul imparte pui si zahar, celalalt sa vina cu gogonele si excursii la Bran pentru pensionari, scrie Cotidianul.

Alianta cu taranistii tulbura apele in tabara liberalilor. PNL Timis a semnat ieri un protocol electoral cu taranistii fideli lui Radu Sarbu. Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat insa ca pentru liderii de la centru nu exista decat un singur PNTCD, cel al lui Marian Milut, restul fiind un grup disident "care probabil face sau participa la alte jocuri politice", scrie Romania libera.

Primul candidat ucis de votul uninominal. Candidatul PDL pentru Colegiul 5 Camera Deputatilor din judetul Botosani, Paul Ionescu, a facut stop cardiac la doar cateva ore dupa ce a terminat o actiune electorala. Dupa moartea tragica a lui Paul Ionescu (49 de ani), simpatizantii PDL din colegiul 5 Botosani nu vor putea sa voteze un candidat al partidului. Legea nu permite inlocuirea lui Ionescu, scrie Adevarul.

Tariceanu si-a deschis hotline si si-a facut site de campanie. Inspirat de campania alternativa dusa de presedintele Traian Basescu anul trecut, la referendumul de suspendare, premierul Calin Popescu-Tariceanu a decis sa imprumute cateva idei de la seful statului. Prima: pagina de internet www.tariceanu.ro, un amestec de profil intre candidatul Tariceanu si primul-ministru al Romaniei. Pe site, Tariceanu promite sa avanseze tehnologic: „Primul pas a fost site-ul. Impreuna vom face si al doilea pas: pregatesc blogul si vreau sa fii primul care va raspunde la prima postare. Blogul va fi mai personal, mai direct, mai interactiv. Lasa-mi adresa ta (de e-mail – n.red.) si vei fi primul care va sti ziua si ora exacta cand voi scrie prima postare”, scrie Gandul.

Privilegii de parlamentari pentru functionarii Camerelor. Fara dezbateri si manati de la spate de dorinta de a pleca in campanie, senatorii au stabilit ieri, prin ridicare de maini, ca secretarii generali ai Camerei si Senatului, precum si adjunctii acestora sa beneficieze de "tratament" parlamentar in ceea ce priveste cazarea si decontarea cheltuielilor de transport. Concret, la propunerea deputatului PNL Relu Fenechiu, "alesii" au fost de acord aproape in unanimitate (72 de voturi pentru, nici un vot impotriva si doar patru abtineri) sa li se asigure secretarilor generali si adjunctilor acestora care nu au domiciliul in Bucuresti cazare la hotel sau sa li se acorde, pe noapte, 70% din tariful minim negociat cu unitatile hoteliere pentru cazarea parlamentarilor. Acelorasi secretari generali si adjunctilor lor li se vor deconta lunar patru deplasari dus-intors intre Bucuresti si localitatea de domiciliu, cu orice mijloc de transport, scrie Romania libera.