Razboaiele fratricide ale uninominalului In mai multe colegii din tara, alegerile uninominale au adus fata in fata candidati care ani buni au fost colegi de partid. O situatie deosebita se inregistreaza in Colegiul 1 Senat din Braila. Candidatul PSD, Ioan Rotaru, il va avea drept adversar din partea PD-L pe Gheorghe Dragu. Cu doar cateva zile inainte de finalizarea depunerii candidaturilor, Dragu era dat ca sigur sub culorile social-democratilor, el fiind de altfel intre 1996 si 2004 deputat PSD. In urma unor certuri cu sefii sai din partid, in nici 24 de ore Dragu a sarit in barca PD-L, scrie Cotidianul.

Stolojan, premier in sondaje Liderul democrat-liberal are un avans de doar 4 procente in fata pesedistului Geoana. Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan conduce in topul preferintelor electoratului, potrivit unui sondaj de opinie comandat de Realitatea TV. Democrat-liberalul este creditat cu 35,7%, fiind urmat de liderul PSD Mircea Geoana cu 31% si de actualul titular al scaunului de la Palatul Victoria, Calin Popescu Tariceanu, cu 22%, afirma Cotidianul.

Basescu face 57 de ani Seful statului nu si-a programat nicio actiune oficiala, urmand sa-si imparta ziua intre Palatul Cotroceni, unde obisnuieste sa ciocneasca o cupa de sampanie cu angajatii presedintiei, si familie. Anul trecut, presedintele s-a intors de la Sinaia, unde se afla pentru sfarsitul de saptamana, sa faca o conferinta de presa referitoare la situatia romanilor din Italia. Tot la munte, alaturi de familie si cativa politicieni apropiati, a fost si pe 4 noiembrie 2006, in primul an de mandat petrecandu-si ziua de nastere la vila de protocol de la Neptun, scrie EvZ.

Raportul comisiei prezidentiale privind modificarea Constitutiei a fost finalizat si va fi lansat pentru dezbatere publica "in curand", ne-a declarat conferentiarul universitar Radu Carp, secretarul comisiei. Pe fondul discutiilor aprinse intre Traian Basescu si liderii PNL si PSD pe tema atributiilor prezidentiale in privinta desemnarii viitorului premier, comisia prezidentiala pentru modificarea Constitutiei anunta ca a finalizat raportul, ca l-a depus pe masa presedintelui si ca el va fi adus in discutia publicului larg "in curand". Radu Carp, secretarul comisiei prezidentiale, a afirmat ca scopul acestui raport a fost acela de a pune un diagnostic actualului regim politic si de a face recomandari de modificare a Constitutiei. Carp sustine ca "eventual" un partid politic ar putea sa preia o serie de propuneri ale comisiei de la Cotroceni si sa puna in discutie, in viitorul Parlament, revizuirea legii fundamentale, informeaza Romania Libera.

Scenarita: Ce aleg partidele, premier sau presedinte? Alianta de partide ce va da viitorul premier este vitala pentru alegerile prezidentiale din 2009. Partidele care se vor alia cu PD-L pentru a forma un cabinet nu mai pot propune un candidat care sa-i puna cu adevarat probleme lui Traian Basescu pentru ca asta inseamna ca batalia de la anul se va duce in interiorul guvernului, si nu intre cei doi contracandidati. Cea mai discutata formula de guvernare este cea formata din PSD si PD-L, premier dand cel care va avea macar un procent in plus, relateaza Gardianul.