Promisiunile electorale intra la apa. Criza economica a taiat salariul promis de PDL cu 70 de euro, iar PSD a adus un nou principiu: „Nu facem nimic, sa ne putem dezvolta“. Salariul mediu de 905 euro in 2012, promis de PDL, cel minim de 1.000 de lei, aruncat de PSD ca momeala electorala, sau miile de kilometri de autostrada pe care partidele s-au angajat sa ii construiasca in urmatorii patru ani au inceput sa se subtieze. Cu ofertele electorale puse pe hartie inainte de criza economica internationala, liderii principalelor partide care vizeaza guvernarea admit ca promisiunile pe care le-au lansat acum doua luni nu mai sunt realiste, scrie EvZ.

Cadoul pedelistilor pentru Basescu – un sondaj numit dorinta. Pedelistii au asteptat ieri un semn de la presedintele Traian Basescu si i-au pregatit, de ziua acestuia, o surpriza: un sondaj in care PD-L ia distanta de PSD. Democrat-liberalii sustin ca „de mult” nu ii mai iau cadouri sefului statului; presedintele obisnuieste sa-si sune invitatii in ultimul moment, scrie Gandul.

Geoana cauta in Israel o intrare la Obama. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a lasat balta campania electorala la Dabuleni, plecand pentru trei zile in Israel. Geoana a avut la Tel Aviv un program foarte incarcat, cu intalniri la nivel inalt. Vizita lui Geoana in Israel, in toiul campaniei electorale, este explicata de unii lideri de varf ai PSD prin incercarea de a-si atrage bunavointa lobby-ului evreiesc, influent in SUA, in scopul de a-si vedea implinit visul de a fi desemnat prim-ministru la Bucuresti, scrie Cotidianul.

Pe final de mandat, lustratia a fost din nou amanata pentru ca alesii au chiulit. Desi zace de patru ani in Parlament, proiectul Legii lustratiei a fost din nou amanat, cu efort sustinut al grupurilor PSD, PC si PRM din Camera Deputatilor, motivul invocat fiind lipsa secretarului de serviciu si a cvorumului de lucru, scrie Romania libera.

“Turnatoria” lui Cristoiu, fabricata de Vadim pe calculator. Senatorul Corneliu Vadim Tudor a prezentat in cadrul emisiunii “Nasul”, difuzata de postul B1 TV, un document, din care sustine ca reiese faptul ca jurnalistul Ion Cristoiu l-ar fi turnat la Securitate inainte de 1989. Este vorba de o nota-raport, intocmita de maiorul Stana Creta, ce relateaza o serie de informatii primite de la sursa “Coroiu”. “Documentul acela era o copie realizata de CNSAS dupa originalul care se afla la ei in arhiva”, a declarat pentru cotidianul.ro Vadim Tudor. Cotidianul a reusit sa realizeze o captura video dupa documentul invocat de Vadim, in timp ce era citit de prezentatorul emisiunii, Radu Moraru. Documentul prin care senatorul PRM il acuza pe Ion Cristoiu ca l-a turnat la Securitate e redactat folosind tehnici moderne.