Vacanta alesilor ne costa cate un leu. Fiecare salariat scoate din buzunar un leu pentru a plati lefurile deputatilor chiar daca acestia si-au luat liber pentru alegeri timp de o luna. Nota pentru aceasta perioada ajunge la 5.000.000 de lei, cat insumeaza veniturile celor 325 de deputati, la plata ei contribuind cei 4.828.000 de salariati, cat exista in Romania potrivit datelor Institutului National de Statistica, scrie EvZ.

Basescu: Mi-ar placea ca TVR sa atinga standardul de performanta al radioului public. Presedintele Traian Basescu a decorat, miercuri, la Palatul Cotroceni, 16 redactori ai Societatii Romane de Radiodifuziune, unul dintre acestia, Paul Grigoriu, lipsind de la eveniment. In discursul rostit cu prilejul ceremoniei de decorare a unor fosti si actuali jurnalisti din cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune, cu ocazia implinirii a 80 de ani de la primul semnal radiofonic in Romania, seful statului a felicitat SRR pentru varsta pe care o implineste. Potrivit sefului statului, aceasta varsta a radioului public reprezinta maturitatea intr-un domeniu in care foarte putine institutii media ajung sa-si desfasoare pentru atatia ani activitatea, scrie Cotidianul.

Ce ne asteapta dupa alegerile noastre. Presedintele Traian Basescu a fost limpede: nimeni nu poate sa i-l impuna pe viitorul prim-ministru, indiferent cine cu cine s-ar alia. „Daca niciun partid nu obtine 51 la suta, optiunea pentru desemnarea premierului o sa-mi apartina, asa cum mi-a apartinut si in 2004”, a precizat el, inca o data, saptamana trecuta, avertizand, cu bataie spre PNL si PSD, ca o alianta de formatiuni care aduna impreuna peste jumatate din mandate sa nu aiba pretentia sa le fie numit candidatul la sefia executivului, scrie Gandul.

Troc intre Guvern si sindicate: pace sociala contra patrimoniu. In plina campanie electorala, Guvernul a decis sa restituie sindicatelor fostul patrimoniu al UGSR, Confederatiei Generale a Muncii si Consiliului General al Sindicatelor. Politicienii vorbesc de "mita electorala", iar viitorii beneficiari recunosc ca Executivul incearca o apropiere de sindicate, dar se declara nemultumiti ca nu s-a ales varianta mai rapida a unei ordonante de urgenta. Este vorba de un imens patrimoniu de peste 300 milioane de euro la nivelul anului 1991, in care sunt incluse case de cultura, baze de odihna si tratament, hoteluri, stadioane si vapoare, scrie Romania libera.

Iliescu si-a desemnat urmasii. In premiera dupa 1989, Ion Iliescu (75 de ani) nu va mai participa la alegerile pentru Parlamentul Romaniei. Fostul sef al statului si-a desemnat insa urmasii: Ionut Vulpescu si Serban Nicolae. Ei sunt beneficiarii testamentului politic al lui Ion Iliescu, fost presedinte al Romaniei. Primul dintre ei candideaza pentru Camera Deputatilor, celalalt pentru Senat. Ambii din partea PSD. Ion Iliescu a promis ca-i va sprijini pe amandoi. Va merge cu ei pe strada, ii va arata oamenilor, se va asigura ca vor zambi cum trebuie in afisele electorale, alaturi de el, scrie Cotidianul.