Avocatul Poporului sare in apararea profesorilor. Curtea Constitutionala va analiza, marti, ordonanta de urgenta prin care guvernul a amanat pana in aprilie 2009 majorarea cu 50% a salariilor profesorilor. Judecatorii constitutionalisti au primit, ieri, o contestatie a Avocatului Poporului si au trecut-o rapid pe ordinea de zi a sedintei care se va desfasura saptamana viitoare. Daca ei accepta contestatia, guvernul va fi obligat sa puna in practica legea adoptata de parlament privind cresterile salariale din invatamant, scrie EvZ.

Topul clipurilor tampite de campanie. Siteurile de campanie ale candidatilor pentru alegerile parlamentre ascund, si in acesta campanie, lucruri neobisnuite, fie ca este vorba de clipuri sau jocuri online. In cazul mai tuturor celor care doresc sa obtina un fotoliu de senator sau deputat lauda de sine este de baza. Daniel Florea, candidat pentru un loc de senator din partea PD-L Constanta, a simtit nevoia sa isi ilustreze clipul in care apare impreuna cu Theodor Stolojan cu o alegorie cabalina. In unele cazuri autopromovarea capata note mesianice. ”Eu, Paul Tudor, sunt primul pe buletinul de vot! Eu, Paul Tudor, cu sprijinul vostru voi fi primul dupa votare. Eu sunt omul de care aveti nevoie. Eu sunt omul care poate sa schimbe in bine soarta judetului! Eu sunt omul care poate sa alunge saracia din judet! Eu sunt speranta de mai bine a mehedintenilor! Eu sunt Paul Tudor, omul care sfinteste locul!”, ne spune liberalul candidat la Senat in unul dintre colegiile din Mehendinti pe un ton de domnitor, uitandu-se de sus la diverse grupuri de alegatori, scrie Gandul.

PSD si PNL neaga intentia de a-l suspenda din nou pe Basescu. Dan Voiculescu a calcat, se pare, pe bec atunci cand a sugerat la propria televiziune ca este posibila o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu. Liderii PSD, dar si cei ai PNL neaga categoric existenta oricaror discutii despre un asemenea demers. “Problema nu se pune in termenii astia si este gresit sa se puna in termenii astia”, sustine principalul negociator politic al PSD, Viorel Hrebenciuc, potrivit Cotidianul.

Bani publici pentru ONG-ul lui Vosganian. Cu mai putin de o luna inainte de incheierea mandatului, guvernul a declarat asociatia condusa de ministrul Varujan Vosganian ca fiind de utilitate publica, asigurandu-i astfel finantare de la stat. Uniunea Armenilor din Romania a primit acest statut in sedinta de marti a executivului, cu avizul lui Vosganian, odata cu dreptul de a i se atribui in folosinta gratuita bunuri proprietate publica, scrie EvZ.

PD-L promite din nou autostrazi. In cazul in care va castiga alegerile, PD-L va transforma constructia de austrazi in principala prioritate a guvernarii. Cel putin asa sustine liderul PD-L, Emil Boc. El a anuntat vineri de la Cluj ca, in cazul in care partidul sau va castiga alegerile, “din primul minut al guvernarii”, isi va asuma raspunderea in Parlament pentru un proiect intitulat “Pactul national cu privire la autostrazile Romaniei”, scrie Cotidianul.

Retragerea Asesoft pune in pericol alegerile. Anularea contractului pentru realizarea si implementarea softului pentru centralizarea datelor alegerilor parlamentare creeaza mari probleme pentru organizatorii scrutinului. AEP si BEC au la dispozitie foarte putin timp pentru rezolvarea acestei grave probleme, de natura a pune in pericol buna desfasurare a alegerilor, scrie Romania libera.