Geoana inventeaza amnistierea fiscala in rate. Dupa ce mai multi lideri ai PSD s-au declarat nemultumiti de anuntul facut de Mircea Geoana in legatura cu posibilitatea aplicarii unei amnistii fiscale in viitoarea guvernare social-democrata, presedintele partidului a incercat ieri sa nuanteze declaratiile facute vineri. Astfel, de la amnistia fiscala a ajuns la esalonarea datoriilor catre bugetul de stat. Mircea Geoana a declarat dupa sedinta Biroului Permanent al PSD ca ideea unei amnistii fiscale limitate, pe care a lansat-o in urma cu cateva zile, nu echivaleaza cu o amnezie penala fata de cei care au furat din banii publici, scrie Cotidianul.

Publicitate pentru alegeri, nu pentru uninominal. Guvernul face publicitate alegerilor de pe 30 noiembrie fara a pomeni insa nimic despre votul uninominal. Pentru a atinge aceasta performanta, Agentia pentru Strategii Guvernamentale (ASG), aflata in subordinea executivului, pune la bataie aproape 1,6 milioane lei, aproximativ jumatate de milion de euro. Despre sistemul de vot romanii sunt trimisi sa invete de pe site-ul BEC, scrie EvZ.

Basescu cauta intelectuali de stanga. Desi a anuntat initial ca va participa la dezbaterea intitulata „Intelectualii si Politica. Politicienii si Intelectualii”, organizata ieri de Institutul de Studii Populare al PD-L, presedintele Traian Basescu a trimis pana la urma doar un mesaj. Potrivit acestuia, dupa 1989 optiunea intelectualilor romani s-a indreptat mai mult spre dreapta, insa Romania ar fi mult mai echilibrata daca ar exista si o societate civila puternica de stanga, scrie Cotidianul.

Calendarul lui Basescu: guvern dupa 12 decembrie. Potrivit calendarului prezidential, facut public de seful statului luni, la Ramnicu-Valcea, noul executiv se va instala, „intr-un caz fericit“, in perioada 12-15 decembrie, cu toate ca rezultatele votului vor fi cunoscute si validate cu cel putin o saptamana mai devreme. Cabinetul Tariceanu ar urma sa ramana astfel in functie inca cel putin 12 zile dupa 30 noiembrie, scrie EvZ.

PSD sporeste numarul sindicalistilor-candidati. CNSLR-Fratia are inca doi lideri intrati in cursa electorala dupa ce in functia de vicepresedinte au fost ieri alese doua candidate al Aliantei PSD-PC pentru Camera Deputatilor. Maria Eugenia Barna, reprezentanta a organizatiei de femei din confederatia sindicala, a fost aleasa cu majoritate de voturi in functia de vicepresedinte al CNSLR-Fratia si este candidat al Aliantei PSD-PC in Colegiul 4 din judetul Timis. Tot ieri, liderii sindicali au decis consolidarea parteneriatului cu PSD in scopul "promovarii pe scena politica a intereselor membrilor de sindicat si apararii drepturilor acestora", scrie Romania libera.