Dezghet PDL-PNL pentru guvernare. Cu mai putin de doua saptamani inainte de alegeri, liderii PDL si PNL au decis sa treaca de la simple tatonari la negocieri pentru viitoarea coalitie de guvernare. Democrat-liberalii le-au propus fostilor parteneri de alianta sa se intalneasca saptamana aceasta pentru a-si rezolva din vechile divergente. Esentiale au fost, potrivit unor surse convergente din cele doua partide, asigurarile din partea liderilor PDL ca presedintele Traian Basescu nu se opune, dar si semnalele date de liberali ca sunt interesati de o negociere, scrie EvZ.

O suta de dosare penale au fost intocmite de la inceputul campaniei. De la debutul campaniei electorale si pana in prezent au fost inregistrate 472 incidente si au fost intocmite 100 dosare penale, a anuntat ieri secretarul de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Anghel Andreescu. Fata de saptamana trecuta, este vorba de aproape o dublare a numarului de incidente, dar oficialii spun ca cifrele sunt similare cu cele din campania pentru alegerile locale, scrie Romania libera.

Cu ce se bat candidatii din diaspora. Imuni la mita electorala si raspanditi pe toata planeta, romanii din strainatate sunt greu de convins ca politicianul X merita votul lor. Alegatorii din diaspora vor solutii rapide la problemele lor, nu cred in promisiuni desarte si nu voteaza in necunostinta de cauza. Astfel, candidatii in cele patru colegii uninominale pentru Camera Deputatilor si doua pentru Senat au pregatit programe electorale specifice, merg in campanie doar in zonele unde exista mari comunitati de romani, nu incurajeaza combatul electoral si se promoveaza mult in mediul online, scrie Cotidianul.

70 de somatii transmise de CNA. In primele doua saptamani de campanie electorala, Consiliul National al Audiovizualului a aplicat o amenda si 70 de somatii posturilor de televiziune si de radio. Amenda, de 2.500 lei, a fost data postului B1 TV pentru emisiunea in care a fost invitat presedintele Traian Basescu, emisiune careia i-au lipsit, in opinia membrilor CNA, impartialitatea si dovezile. Realitatea TV, OTV, Antena 1 si Antena 3 au fost si ele somate pentru ca au invitat candidati la alegerile parlamentare in alt tip de emisiuni decat cele electorale, nu au difuzat stiri electorale, nu au respectat informarea corecta si dreptul la propria imagine si nici echitatea si echilibrul in emisiunile de stiri electorale. Restul somatiilor au fost transmise posturilor locale de radio si de televiziune, scrie Romania libera.

PSD a bagat pe gatul Romsilva un tanc de dragul prefectului de Gorj. Fostul prefect de Gorj Mugurel Surupaceanu, candidat din partea PSD pentru un post de deputat, este invinuit in dosarul directorului Complexului Energetic Turceni, dupa ce a vandut un tanc uzat pe post de utilaj minier, vehicul identic cu cel „plasat“ lui Ion Dumitru, fostul sef al Romsilva. Potrivit procurorilor DNA, citati de NewsIn, una dintre firmele fostului prefect, Tutto Mobili SRL Targu-Jiu, a beneficiat de pe urma vanzarii fara licitatie a respectivului utilaj catre Complexul Energetic Turceni, prin intermediul directorului general Dumitru Cristea, scrie Cotidianul.