Generalul PD-L de Militari, un fluturas electoral de patru stele Fostul director al Colegiului National de Aparare, generalul de brigada in rezerva Mihail Vasile Ozunu (foto), a invadat cutiile de scrisori din colegiul in care candideaza cu fluturasi electorali in care se prezinta in uniforma militara. Mesajul este extrem de clar, mai ales ca se adreseaza unui electorat de profil. Generalul in rezerva incearca sa castige un mandat de deputat in Colegiul nr. 26 din Bucuresti, care corespunde cartierului Militari, unde locuiesc foarte multi rezervisti. De altfel, si in pagina de prezentare a candidatul PD-L de pe internet, uniforma militara este prezentata in exces, scrie Cotidianul.

Ministreasa Muncii a inventat Punctul Galben-PNL de pensie Ministrul Campeanu si colegul sau de partid Vlad Ion Naicu, cel care candideaza la Senat pentru PNL tot in sectorul 2, dar in Colegiul 4, au demarat, in urma cu aproape doua luni, o campanie ingenioasa de atragere a interesului posibililor lor votanti aflati la varsta pensionarii. Ei au anuntat in targ ca au infiintat cateva locuri, intitulate „Punctul Galben”, unde primesc sesizari de la pensionarii nemultumiti de pensiile lor si le recalculeaza intr-un timp-record, fara ca acestia sa mai stea cu lunile la cozile ghiseelor de la casele de pensii, aflate in subordinea Ministerului Muncii, condus de Mariana Campeanu, afirma Cotidianul.

Candidatii masoni Masoneria, afacerile si politica romaneasca interfereaza, ultimele doua, la vedere. In umbra, discreti, stau „fratii masoni“, conducatorii lor, „venerabilii“, „maestrii“, si lojile cu denumiri care oscileaza intre misterios si caraghios. Candidat pentru un loc in Senatul Romaniei din partea PNL (in calitate de membru PNTCD), Caius Irinel Iliescu este, de asemenea, „venerabilul“ unei loji masonice, dar nu considera „oportun“ sa poarte discutii despre Ordin. Milionarul monden Silviu Prigoana este francmason de vaza si, printre altele, candideaza din partea PDL la Parlamentul Romaniei. Prigoana vizeaza un mandat in Camera Deputatilor, in Colegiul 15 din Bucuresti, situat in sectorul 3, acolo unde salubrizarea este asigurata chiar de compania sa, Rosal. Stefan Szobotka, francmason de rang inalt, vaneaza un fotoliu de parlamentar. El candideaza din partea PNL in Colegiul 7 din Bucuresti, pentru un loc in Camera Deputatilor. Pagina oficiala de web a MLNR arata ca Stefan Szobotka este „marele purtator de cuvant“ al organizatiei, dar acesta sustine ca s-a retras „de cateva luni“, informeaza EvZ.

Goana dupa voturi cu pistolul si sabia in mana Pe ultima suta de metri a campaniei electorale s-au incins spiritele. Adversarii politici au renuntat la argumente si au pus mana pe bate si pistoale pentru anihilarea rivalilor. Oficialii MIRA au impartit pana acum 413 sanctiuni contraventionale si au intocmit 100 de dosare penale, relateaza Romania Libera.

Boc si-a luat picioarele la spinare dupa o intalnire cu alegatorul de Ferentari Liderul PD-L n-a rezistat decat 15 minute in ghetouri. Emil Boc, a invatat, ieri, pe propria piele, ce inseamna cartierul Ferentari. Morala descinderii electorale pe teritoriul lui Marian Vanghelie, care a durat mai putin de jumatate de ora, a fost ca fuga e rusinoasa, dar sanatoasa. Tentativa lui Boc de a-i face campanie contracandidatei lui Gigi Becali si a Oanei Niculescu Mizil, pedelista Rodica Toth, a debutat cu un aer turistic – militantii democrat-liberali, cu Boc in frunte, au aparut in zona intr-un autocar de campanie cu insemnele partidului din difuzoarele caruia se auzea imnul de campanie ”Ei cu ei, noi cu voi” in varianta originala a celor de la Morometii. ”N-am mai fost niciodata aici”, marturisea presedintele PD-L, uitandu-se pe geamurile colorate ale autocarului de partid. Pe masura ce acesta s-a infundat pe strazi laturalnice, pe care abia mai putea inainta din cauza gropilor, mirarea si indignarea lui Boc au crescut, scrie Gandul.

Bani din alegeri Candidatii la parlamentare au «cota» la casele de pariuri sportive. Romanii pot paria pe politicienii aflati in cursa pentru alegerile parlamentare. In momentul de fata, PD-L este creditat, la una dintre casele de pariuri sportive, cu o cota de 1,5 in cazul in care va iesi castigator la alegeri, PSD cu 2,0, iar PNL ar face ca banii investiti sa aduca un profit de 7,5 ori mai mare, scrie Gardianul.